lauantai 4. tammikuuta 2014

Vauhtia ja vieraita

Velho on nyt ollut meillä tasan viikon. Paljon on opittu jo kaikenlaista – puolin ja toisin. Paljon on tietysti vielä edessäkin.

Olen alkanut tehdä Velhon kanssa katsekontaktitreeniä tähän tapaan. Treenaamme myös siten, että näytän namin, mutta namin saa katsomalla minua – ei namia. Tässä yhteydessä löysimme Velholle myös varsinaisen herkun, jonka vuoksi se varmaan seisoisi vaikka päällään – nakit! Oijoijoi mitä nannaa!
Velho alkaa hiljalleen päästä jutun juonesta kiinni ja olen tehnyt harjoitusta juuri nakkien voimalla myös ulkona. Taidankin säästää nakit nimenomaan spesiaalikäyttöön ulos ja treeneihin.


Harjoitus pätee myös ruokailuun. Lisähaasteena on se, että kupille saa mennä vasta luvan kanssa.

Tänään meillä kävi myös ensimmäistä kertaa vieraita ja koiravieras. Australianterrieri Tirppa on jo 11-vuotias herrasmies, mutta mieleltään ikuinen pentu.


Kokemus oli Velholle ihan loistava. Tirppa oli nyt mukavan kokoinen, kiltti, kärsivällinen ja leikkisä.


Velhoa ensin pelotti ja jännitti, mutta muutamassa minuutissa leikkihalu voitti pelon. Ja kun Tirppakin osoittautui hyväksi kaveriksi, niin kyllä siinä oli matot rullalla!

Nyt maittaakin sitten uni oikein urakalla. Nukkumapaikkoja on vakiintunut muutama.
Työhuoneessani verhon alla on kiva nukkua.

Ja olohuoneessa sohvan alla.


Kolmas suosikkipaikka on eteinen, josta voi kätevästi valvoa kulkuamme toisella silmällä.

Ilmoittauduin hetki sitten Velhon kanssa pentukurssille, jossa "käydään läpi mm. kontaktin merkitys koulutuksessa, naksutinkoulutuksen perusteita, käyttäytymistä esim. ovilla, autoon mentäessä, vieraiden tullessa jne. Tavallisimmat suoritukset kuten istu, seuraa, maahan, luoksetulo ja niiden opettaminen koiralle".
Kurssille otetaan vain neljä koirakkoa, joten saa nähdä menivätkö paikat jo!

edit klo 18.59: Jee! Päästiin kurssille :) 22. tammikuuta on ensimmäinen kerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti